• Čeknito.sk ukáž svoje video
  • |
  • 160 035 videí
  • 173 787 používateľov

Čeknito

nemá fotku Pridal:
Spown
Pridané:
21:14, 23.september.08
Kategória:
Ľudia a príbehy
Hviezdickujte komentujte toto video sa musi dostat do top 10 aby sa co najviac ludi dozvedelo krutu pravdu o USA video je z domunentarneho filmu o USA natocene americkym reziserom Preklad je ako prvy komentar k videu

Chceš mať toto video na stránke?
Skopíruj nasledujúci kód:


Video pridal: Spown Ďalšie videá


Ľudia a príbehyĎalšie videá

  •  

Ohodnoťte toto video:
 
Zobrazení 14111 | Komentáre 20 | Obľúbené 20


Komentáre (172)


0 - 20  |  20 - 40  |  40 - 60  |  60 - 80 >> 

Fatall | 21:23, 7. december 2008
Počet hodnotení 0   + -
*kopirovane
 
Vaša odpoveď
Fatall | 21:22, 7. december 2008
Počet hodnotení 0   + -
ja sa netajim ze to je koporovane
 
Vaša odpoveď
Spown | 21:09, 21. november 2008
Počet hodnotení 0   + -
nj kopiruje
 
Vaša odpoveď
gas8 | 20:48, 21. november 2008
Počet hodnotení 0   + -
fatal kopirujes text z netu a vykladas to ako keby si to pisal sam .. tiez good style
 
Vaša odpoveď
Spown | 20:22, 21. november 2008
Počet hodnotení 0   + -
a laskavo mi bez odpovedat do videa dansko ma talent
 
Vaša odpoveď
Spown | 20:21, 21. november 2008
Počet hodnotení 0   + -
cellfactor vyditelne si nepochopil tomu videu skus to este jeden x precitat popripade​pozri titulky na prvej strane
 
Vaša odpoveď
Spown | 18:17, 21. november 2008
Počet hodnotení 0   + -
premazany spam
 
Vaša odpoveď
Spown | 18:15, 21. november 2008
Hodnotenie:  -2  |  Počet hodnotení 2   + -
pietro to co trepes ? :D naco by to zhadzovali americania ? tie retardovane teorie ty​im veris ?
 
Vaša odpoveď
pietro93 | 17:40, 21. november 2008
Hodnotenie:  1  |  Počet hodnotení 1   + -
s tym poslednym zostrihom nesuhlasim.. usama bin ladin to neshodil, shodili to​americania... amerika proti amerike
 
Vaša odpoveď
Geerbill588 | 14:42, 21. november 2008
Počet hodnotení 0   + -
prijebany spameer lama/:
 
Vaša odpoveď
jakubko334 | 15:59, 2. október 2008
Hodnotenie:  2  |  Počet hodnotení 3   + -
ano fatall americania sa sami priznali ze utok v tokinskom zalive sa nikdy nestal.​Potvrdili to 15 dôstojníci americkej armády a minister obrany tých cias
 
Vaša odpoveď
jakubko334 | 15:58, 2. október 2008
Hodnotenie:  1  |  Počet hodnotení 1   + -
fatall to su vsetko blbosti a to poriadne
 
Vaša odpoveď
Fatall | 22:07, 1. október 2008
Hodnotenie:  1  |  Počet hodnotení 1   + -
Shade17 :predpokladam ze wikipediu si cital ale ja zastavam tento nazor.
 
Vaša odpoveď
Fatall | 22:06, 1. október 2008
Hodnotenie:  1  |  Počet hodnotení 1   + -
30. júla 1964 sa malé juhovietnamské komando zúčastnilo na akcii, ktorej cieľom​bolo ničenie radarových staníc pozdĺž pobrežia Severného Vietnamu[3]. Akcia​prebiehala v pohraničných oblastiach, ako aj na malých ostrovoch neďaleko​severovietnamského pobrežia. V oblasti, ale údajne stále v medzinárodných​vodách, sa vyskytoval aj hliadkujúci americký torpédoborec USS Maddox. Ten v​Tonkinskom zálive 2. augusta pri odchode z oblasti atakovali tri torpédové člny​severovietnamského námorníctva, celá udalosť sa stala známa ako Tonkinský​incident. O dva dni neskôr USS Maddox spolu s ďalším torpédoborcom USS Turner C.​Joy zasiahol ďalší útok, je však veľmi pravdepodobné, že išlo o omyl.​Američania ostreľovali domnelé torpédové člny, pravdepodobne po tom, ako búrka​vyradila ich rádiovú i radarovú aparatúru a námorníci si mysleli, že sa opäť​ocitli pod paľbou zo severovietnamských torpédových člnov. Americký prezident​najprv varoval Hanoj pred nevyprovokovanými útokmi. No po druhom útoku na lode​schválil jednorázové letecké údery na ciele v Severnom Vietname. Na prvých​náletoch uskutočnených 5. augusta 1964 sa okrem lietadiel juhovietnamského​letectva zúčastnili aj americké lietadlá z 3 lietadlových lodí kotviacich v​Juhočínskom mori. 7. augusta schválil Kongres USA rezolúciu o Tonkinskom zálive,​ktorá prezidenta oprávňovala použitím sily proti agresií v juhovýchodnej​Ázií. Zatiaľ čo sa boje v Južnom Vietname pomaly stupňovali, prešlo koncom​roka 1964 vyše 10 000 vojakov VĽA Ho Či Minovou cestou, aby podporili partizánske​jednotky na juhu.
 
Vaša odpoveď
Fatall | 22:06, 1. október 2008
Hodnotenie:  1  |  Počet hodnotení 1   + -
Situácia vo Vietname sa začala čoskoro zhoršovať, nastalo nestabilné obdobie​striedania sa rôznych vlád. Za 9 mesiacov sa vystriedalo 13 juhovietnamskych vlád.​Problémy začali aj s partizánmi, ktorí boli zhodou okolností do tej doby v​útlme, kvôli rozbrojom vo vlastných radoch. [1] V roku 1959, sa odhadoval počet​partizánov Vietkongu na 5 000[2]. Do roku 1964 ich počet presiahol 100 000[2].​Podľa tvrdení Vincenta Demmu, vychádzajúceho z predpokladu, že proti jednému​partizánskemu bojovníkovi musí stáť 10 vojakov, na potlačenie takto silného​partizánskeho hnutia by bolo potrebné angažovanie všetkých ozbrojených síl,​ktoré mali USA k dispozícii. Roku 1963 bolo vo Vietname už 16 000 Američanov,​väčšina z nich boli vojenskí poradcovia a iní odborníci, ktorí sa​nezúčastnili priamo bojov s partizánmi.
 
Vaša odpoveď
Fatall | 22:03, 1. október 2008
Počet hodnotení 0   + -
V roku 1961 začala juhovietnamská vláda, za pomoci zahraničných odborníkov​realizovať tzv. program strategických dedín. Náplňou programu, ktorý mal​chrániť vidiecke obyvateľstvo pred útokmi partizánov, bolo sústredenie​civilistov do opevnených dedín. Okrem izolácie ľudí od partizánov, ktorá by​posilnila moc centrálnej vlády mala byť v týchto opevnených dedinách dostupná​kvalitnejšia zdravotná starostlivosť a vzdelávanie. Strategické dediny však​čoskoro infiltrovali sympatizanti partizánov. Väčšinu roľníkov na programe​rozhorčovalo najmä to, že ich odtrhol od rodnej pôdy. To spolu s neochotou vlády​zaviesť pozemkovú reformu spôsobovalo ďalšiu nespokojnosť roľníkov, veľká​časť ktorých pracovala na draho prenajatej pôde veľkých vlastníkov pôdy.​Projekt poznačila aj korupcia úradníkov a snaha budovať strategické dediny za​každú cenu. Projekt strategických dedín začal zaostávať za svojimi cieľmi a​jeho najväčšou prehrou bola likvidácia prvej vzorovej strategickej dediny​partizánmi. Vodca Južného Vietnamu Ngo Dinh Diem sa stal čoskoro veľmi​nepopulárny. Jeho desaťročné účinkovanie na juhovietnamskej politickej scéne​ukončil za tichej americkej podpory prevrat skupiny dôstojníkov ARVN 1. novembra​1963, pri ktorom bol Diem a jeden z jeho bratov zavraždený.
 
Vaša odpoveď
Fatall | 22:03, 1. október 2008
Počet hodnotení 0   + -
k pricinam vojny len tolko : Po porážke Francúzov bola Indočína roku 1954​rozdelená na Kambodžu, Laos, Severný Vietnam (Vietnamskú demokratickú republiku​na čele s komunistami v hlavnom meste Hanoj) a Južný Vietnam (Vietnamskú​republiku – s vedením v Saigone). Obe časti krajiny boli rozdelené 17.​rovnobežkou a v priebehu dvoch rokov sa mali zjednotiť po demokratických​voľbách, ktoré sa ale nikdy nekonali. Komunisti sa rozhodli, že krajiny​zjednotia silou. Na severe sa komunistom, prevažne vďaka solidárnej pomoci​ostatných socialistických krajín, hlavne ZSSR a Číny darilo rýchlo vybudovať​silnú armádu a už po dvoch rokoch boli schopní posielať do Južného Vietnamu​inštruktorov, ktorí cvičili partizánov novo vznikajúceho Vietkongu. Tí začali​so svojimi teroristickými a diverznými aktivitami v Južnom Vietname už koncom 50.​rokov. Cieľom ich činnosti bolo zjednotenie oboch krajín a nastolenie​socialistického zriadenia. Na infiltráciu do Južného Vietnamu pritom používali​takzvanú Ho Či Minovu cestu. Zo Severného Vietnamu viedla sieť infiltračných​ciest, chodníkov a iných provizórnych komunikácií, kopírujúc západnú​juhovietnamskú hranicu, prechádzajúcu pohraničnými oblasťami susedného Laosu a​Kambodže, pričom tieto oblasti boli napriek svojej oficiálnej neutralite pod plnou​kontrolou severovietnamskej armády (Vietnamskej ľudovej armády – VĽA) a​partizánov. V tomto období ale komunistov ešte podporovalo miestne obyvateľstvo,​ktoré v partizánoch videlo záchranu z biedy, do ktorej uvrhla krajinu vláda v​Saigone. Tá bola prehnitá a nespoľahlivá, tak ako celý byrokratický aparát​plný úradníkov, ktorým v prvom rade išlo o vlastné blaho. To spolu s tým, že​ani juhovietnamská armáda (ARVN – Army of the Republic of Vietnam) nebola​schopná zastaviť alebo potlačiť partizánov rozvírilo politickú scénu.
 
Vaša odpoveď
Fatall | 22:00, 1. október 2008
Počet hodnotení 0   + -
Tak teraz sa ospravedlnujem ja, zle som ta pochopil, ten Tonkinsky zaliv nemam celkom​nastudovany, dik za tip.
 
Vaša odpoveď
shade17 | 21:41, 1. október 2008
Počet hodnotení 0   + -
Pardon, mozno som sa zle vyjadril. Myslel som to tak, ze Vietnam bol oznaceny za​agresora co nebolo pravdou, ze utok od nich bol vymysleny: USA oficiálne deklarovalo​Severnému Vietnamu vojnu v roku 1964. Stalo sa to po incidente, pri ktorom na​americké bojové lode v Tonkinskom zálive údajne zaútočili vietnamské​torpédovacie člny. Táto udalosť sa stala známa ako incident v Tonkinskom​zálive. Incident sa stal katalyzujúcou zámienkou na masívne nasadenie jednotiek​a spustenie vojny. Je tu však jeden problém. Útok na bojové lode zo strany​vietnamských člnov sa nikdy nestal. A co sa tyka toho ze si to priznali: Bývalý​minister obrany Robert McNamara po rokoch vyhlásil, že incident v Tokinskom​zálive bola "chyba". Taktiež prehovorilo veľa ďalších​dôstojníkov, priznávajúc že tento incident bol umelo vytvorená fraška,​úplná lož.
 
Vaša odpoveď
Fatall | 21:04, 1. október 2008
Počet hodnotení 0   + -
a ze sa k tomu priznali este LMAO, najvecia hovadina aku som kedy pocul.
 
Vaša odpoveď



Chystáte sa vstoúpiť do kategórie, ktorá obsahuje erotickú a sexuálnu tématiku. Veľmi pozorne si preto prečítajte nasledujúce informácie a inštrukcie:

Stlačením tlačítka 'VSTÚPIŤ' dávam na vedomie svoj plný a bezvýhradný súhlas s niýšie uvedenými podmienkami pre vstup na tieto stránky. Súčastne so vstupom na nasledujúce stránky potvrdzujem pravdivost nižšie uvedených údajov a skutočností:

  • Sem dospelý vo veku 18 rokov alebo starší a dosiahol som dospelosti. Pokiaľ sa nachádzam v štáte, kde sú hranice dospelosti stanovené inak, ako stanovujú predpisy Slovenskej republiky, stlačením tlačítka "VSTÚPIŤ" potvrdzujem, že splňujem všetky podmienky dospelosti v danom štáte a že mám viac, ako 18 rokov a že vstup na tieto webové stránky nie je v rozpore s predpismi štátu, v ktorom sa nachádzam, alebo som jeho príslušníkom.
  • Som si plne vedomý toho, že vstupujem na stránky, ktoré môžu obsahovať sexuálne explicitné obrazové či textové materiály.
  • Svojím správaním, ani iným spôsobom nepripustím, aby k tu obsiahnutým dátam a materiálom pristupoval ktokoľvek nespôsobilý či neplnoletý, alebo ktokoľvek iný, kto nespĺňa podmienky v tomto vyhlásenia.
  • Môj záujem o všetky tu obsiahnuté údaje je čisto súkromný a je určený len pre moju vlastnú potrebu.
  • Je mi známe, že všetky obrazové a textové materiály na nasledujúcich stránkach sú chránené autorským zákonom. Akékoľvek šírenie obsahu alebo jeho častí bez predchádzajúceho písomného súhlasu prevádzkovateľa alebo autora obsahu tohto serveru je výslovne zakázané.
  • Som si vedomý toho, že porušením niektorého z týchto vyššie uvedených pravidiel sa vystavujem riziku občianskoprávnych sporov i prípadného trestného stíhania.

Ak nespĺňate čo i len jeden z vyššie uvedených bodov, opustite prosím ihneď tieto stránky.

Ak spĺňate všetky podmienky vyššie uvedených bodov, ste oprávnený vstúpiť.

Stlačením tlačítka "VSTÚPIŤ" potvrdzujem a súhlasím z vyššie uvedeným.

Chystáte sa vstúpiť do kategórie, ktorá obsahuje šokujúce a veľakrát drsné zábery reálneho života. Veľmi pozorne si preto prečítajte nasledujúce informácie a pokyny:

Stlačením tlačítka 'VSTÚPIŤ' dávam na vedomie svoj plný a bezvýhradný súhlas s niýšie uvedenými podmienkami pre vstup na tieto stránky. Súčastne so vstupom na nasledujúce stránky potvrdzujem pravdivost nižšie uvedených údajov a skutočností:

  • Sem dospelý vo veku 18 rokov alebo starší a dosiahol som dospelosti. Pokiaľ sa nachádzam v štáte, kde sú hranice dospelosti stanovené inak, ako stanovujú predpisy Slovenskej republiky, stlačením tlačítka "VSTÚPIŤ" potvrdzujem, že splňujem všetky podmienky dospelosti v danom štáte a že mám viac, ako 18 rokov a že vstup na tieto webové stránky nie je v rozpore s predpismi štátu, v ktorom sa nachádzam, alebo som jeho príslušníkom.
  • Som si plne vedomý toho, že vstupujem na stránky, ktoré môžu obsahovať sexuálne explicitné obrazové či textové materiály.
  • Svojím správaním, ani iným spôsobom nepripustím, aby k tu obsiahnutým dátam a materiálom pristupoval ktokoľvek nespôsobilý či neplnoletý, alebo ktokoľvek iný, kto nespĺňa podmienky v tomto vyhlásenia.
  • Môj záujem o všetky tu obsiahnuté údaje je čisto súkromný a je určený len pre moju vlastnú potrebu.
  • Je mi známe, že všetky obrazové a textové materiály na nasledujúcich stránkach sú chránené autorským zákonom. Akékoľvek šírenie obsahu alebo jeho častí bez predchádzajúceho písomného súhlasu prevádzkovateľa alebo autora obsahu tohto serveru je výslovne zakázané.
  • Som si vedomý toho, že porušením niektorého z týchto vyššie uvedených pravidiel sa vystavujem riziku občianskoprávnych sporov i prípadného trestného stíhania.

Ak nespĺňate čo i len jeden z vyššie uvedených bodov, opustite prosím ihneď tieto stránky.

Ak spĺňate všetky podmienky vyššie uvedených bodov, ste oprávnený vstúpiť.

Stlačením tlačítka "VSTÚPIŤ" potvrdzujem a súhlasím z vyššie uvedeným.

Vaše tipy, oznámenia a technické pripomienky nám môžete zaslať prostredníctvom tohto kontaktného formulára. V prípade problémov Vás prosíme zaslať čo najviac informácii ako napríklad: aký operačný systém používate, aký prehliadač používate a verziu, aký máte nainštalovaný Flash Player (verziu), prípadne aké máte pripojenie ku internetu. Tiež nám velmi pomôže ak nám pošlete ID/URL videa pri ktorom nastávajú problémy. Všetky tieto informácie nám pomôžu čo najskôr identifikovať problém.